Zde se nacházíte: 25fps » Téma » Editorial

Editorial

TÉMA – ERNST LUBITSCH: Editorail – MILAN HAIN –

Vážení čtenáři,

jsem rád, že jste si na četbu našeho časopisu našli čas i v horkých letních měsících. Jako obvykle vám předkládáme porci textů rozdělenou do čtyř hlavních sekcí. Téma představuje tvorbu jednoho z mistrů klasického Hollywoodu Ernsta Lubitsche. Přečíst si tak mimo jiné můžete dvojí pohled na jeho slavnou komedii s Gretou Garbo Ninočka. Český film nabízí vyčerpávající analýzu působivého animovaného snímku Václava Švankmajera Světlonoš nebo rozhovor se členy sympatického sdružení Severský filmový klub. Světový film se zaměřuje na osobnost Alejandra Amenábara, jehož snímek Agora brzy vstoupí do tuzemských kin, a prostřednictvím analýzy měsíce upozorňuje na vydání DVD s Wilderovou mediální satirou Na titulní straně. V Rozhledech si pak můžete přečíst poslední díl högerovského seriálu, jenž nás provázel posledního půl roku. Autorka Veronika Zýková se tentokrát zaměřila na málo reflektovanou televizní tvorbu.

Úvodník, který právě čtete, má však i jinou funkci než vypíchnout některé z textů v aktuálním čísle. 25fps čekají zásadní změny, s nimiž bych vás rámcově rád seznámil. Od srpnového čísla se časopis přetransformuje v dvouměsíčník a bude vycházet pouze v sudých měsících. Důvodem není naše lenost, právě naopak. K tomuto rozhodnutí nás vede snaha zkvalitnit obsah a nabídnout čtenáři co možná nejpropracovanější texty. V mezidobí mezi jednotlivými čísly však „pětadvacítka“ nebude zcela nečinná – recenze novinek v kinech a na DVD a zprávy z festivalů, které naši redaktoři navštěvují, budou vycházet průběžně. Dvouměsíční periodicita se tak bude týkat pouze analytičtějších textů či velkých profilů a rozhovorů, zbylý obsah časopisu bude pravidelně doplňován a aktualizován. Uživatelsky příjemnější a přehlednější by také měla být zcela nová grafická podoba časopisu, kterou v srpnu představíme.

Upřímně doufám, že oceníte nutnost a prospěšnost změn, ke kterým jsme po dlouhých debatách přistoupili. 25. srpna se budu těšit na shledanou.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 133

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru