Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Cinergy analýza filmu Casablanca v kině Ponrepo

Cinergy analýza filmu Casablanca v kině Ponrepo

Cinergy analýza filmu Casablanca v kině Ponrepo
V pátek 26. listopadu se v kině Ponrepo uskuteční Cinergy analýza jednoho z nejpopulárnějších děl v dějinách kinematografie – snímku Casablanca režiséra Michaela Curtize. Během analýzy, vedené filmovým kritikem a kulturním publicistou Pavlem Sladkým a odbornou asistentkou na Ústavu filmu a audiovizuální kultury Filozofické fakulty Masarykovy Univerzity Šárkou Gmiterkovou, bude film scénu po scéně důsledně okomentován. Moderátoři se budou vyjadřovat k jednotlivým složkám filmu a rozebírat použité tvůrčí prostředky. Předpokládaná doba trvání je 150 minut (moderátoři budou film komentovat v jeho průběhu, na některých místech bude projekce zastavena a scéna rozebrána podrobněji).

Analýza se uskuteční v českém jazyce bez překladu. Snímek bude promítán z digitální restaurované kopie v původním znění s českými titulky.

Snímek Michaela Curtize Casablanca (1942) patří k nejpopulárnějším titulům v dějinách kinematografie. Jeho úspěch spočívá nejen v charismatu hereckých osobností Humphreyho Bogarta a Ingrid Bergman, v sugestivním zachycení atmosféry nebezpečné doby, ale i ve vydařené kombinaci špionážního thrilleru, romantické love story a značné dávky nostalgie.

Cinergy Praha je pravidelná série především filmových master classů, seminářů a workshopů pod vedením etablovaných zahraničních filmařů. Cílem je sdílení a výměna zkušeností skrze otevřený dialog, zlepšení a prohloubení filmového řemesla a přispění ke vzdělání a filmovému rozhledu. Cinergy zároveň pořádá filmové analýzy významných děl světové kinematografie.

Pátek 26. listopadu, 19:30, kino Ponrepo, FB událost.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru