Zde se nacházíte: 25fps » Festivaly a přehlídky » Finále Plzeň: programové tipy

Finále Plzeň: programové tipy

Finále Plzeň: programové tipy
TIPY z programové nabídky 28. ročníku Finále Plzeň (26. 4. – 2. 5.) – VERONIKA ZÝKOVÁ –

Jako obvykle je program plzeňského festivalu českých filmů Finále nabitý, je tedy obtížné výběr zúžit na 15 položek, které jsem si stanovila jako maximum, nicméně pokusila jsem se poskládat své tipy z toho, co jsem viděla a co mě oslovila natolik, že bych se ráda podívala znovu + přidat filmy, které si nechci nechat ujít.

Malý Pán
Všichni přítomní novináři před tiskovkou Anifilmu svorně vyjadřovali nadšení a okouzlení z nového loutkového filmu. Jsem tedy zvědavá, jak moc bude kouzelný pro plzeňské publikum.
27. 4. od 16:30

Schmitke
Z tohohle filmu by mohla být jednou kultovka, ale na to je možná příliš sofistikovaný. Každopádně výjimečný debut Štěpána Altrichtera *nesmíte* vidět jinde než na plátně, pěkně v kině a se slušnou aparaturou. Protože stejně důležitý (možná důležitější) jako obraz je zvuk. Atmosférický snímek půjde do kin po Varech, tak si ho nenechte v Plzni ujít, ať jste napřed. Pro mě zatím film roku 2015. Ano, lepší než Kobry a užovky.
27. 4. od 16:30 hod.
1. 5. od 10:00 hod.

schmitke

Parádně pokecal
Není to debut bez vad na kráse, ale „dobrý vtipný film“ Tomáš Pavlíčka mě potěšil už několikrát, takže jednoznačně doporučuju. Třeba to bude zrovna váš šálek čaje. Pro jistotu ale odkazuji na trefnou recenzi Jaroslava Stuchlého.
27. 4. od 17:00

MY 2
Jsem trochu skeptická, protože trailer mi připadal zvláštní, ale na tenhle film se trochu zapomnělo a podle ukázek vynikající Ondřej Nosálek si dost možná Českého lva za nejlepší herecký výkon v hlavní roli zasloužil. Takže chci vědět, jak moc dobrý nebo špatný tenhle snímek je.
28. 4. od 21:30
30. 4. od 12:30

Raluca
Dalším filmem, na který si chci jít rozhodně udělat názor, je noirová Raluca, které se dostalo spíše negativních hodnocení.  O Raluce psala Jana Bébarová a za pozornost stojí rozhodně i rozhovor s režisérem.
28. 4. od 21:30
30. 4. od 21:30

raluca

Hodinový manžel
Tenhle hvězdně obsazený snímek mě v kině minul, ale diváky si podle všeho našel a slyšela jsem na něj chválu, tak jsem zvědavá, jestli skutečně jde o komedii, která není trapná.
1. 5. 2015 od 16:30

Maria Stock
Absolventský snímek Jana Březiny disponuje působivou atmosférou (výtečná kamera) a přesvědčivými hereckými výkony.
2. 5. od 16:30

vlna vs. břeh
V soutěži i mimo ni je celá řada pozoruhodných dokumentů. Příběh generace fotografů, kteří se potkali v 80. letech na FAMU, a jejich fantasticky hravých a nápaditých děl stojí za to. Dokument jsme reflektovali zde.
29. 4. od 14:00
30. 4. od 20:00

vlna

Danielův svět
Zásadní dokument, jemuž se dostalo již značné pozornosti, o umělecky zaměřeném pedofilním mladíkovi, který otevřeně a s posmutnělým nadhledem i humorem popisuje svůj úděl. Vedle recenze Jany Bébarové doporučuji také rozhovor s režisérkou Veronikou Liškovou.
28. 5. od 16:30
30. 4. od 10:00

Jáma
Nemůžu si odpustit do výběru zařadit svou srdcovku. Dokument Jiřího Stejskala Jáma, odehrávající se uprostřed kyjevského sídliště, kde jedna odvážná žena vzdoruje developerům a odmítá odstěhovat se ze své usedlosti, dostala cenu v Kyjevě na festivalu DocudaysUA a zasloužila by si další. Na Finále sice není v soutěži, ale diváky si určitě najde.
2. 5. od 16:00

Felvidék – Horní země
Působivý dokument o vysídlování maďarského obyvatelstva ze Slovenska spolu dialogicky rozebraly Monika Bartošová a Šárka Novotná.
29. 4. od 10:00
30. 4. od 17:30

Táhni do pekel
Ze sekce ZOOM zaměřené na Francii je těžké vybrat jednoho favorita. Vybírám tedy dva. Prvním je snímek Táhni do pekel, který ve své recenzi vychválil Vít Poláček.
30. 4. od 16:30

Zámek v Itálii
Druhým je pochmurný snímek režisérky Velerie Bruni Tedeschi, z jejíž filmografie jsme v kinech mohli vidět film Ať žije svoboda s Tonim Servillem.
1. 5. od 19:00 – vstup zdarma

zamek

Kukuřičný ostrov
Finále představí rovněž koprodukční tituly, které nesou českou stopu. Jedním z nich je oceňovaný snímek Kukuřičný ostrov. Opět doporučuji recenzi Víta Poláčka.
28.4. od 19:00

Kancelář Blaník
Také letos dostane prostor televizní tvorba, která představí řade známých titulů i zajímavé novinky. Tondu Blaníka určitě nemá cenu představovat. Maraton prvních dvou řad – rozdělených do dvou bloků – je lákavý. Vidět Blaníkovy metamorfózy na plátně bude určitě nezapomenutelný zážitek.
27. 4. od 21:30
28. 4. od 21:30

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru